Onderwijs en veiligheid voor jongeren: een samenwerking tussen wetenschap en maatschappij

Ik mocht een bijdrage leveren aan het NeurolabNL E-magazine, zowel inhoudelijk (zie Hoofdstuk 3.3  – De juiste hulp voor jongeren met een voorgeschiedenis van antisociaal gedrag: kijk naar omgeving, persoonlijkheidskenmerken, brein en aanleg), als door middel van grafisch ontwerp en illustraties. 

Powered By EmbedPress

Description

Benieuwd naar de kennis en tools uit recent hersen- en gedragsonderzoek binnen onderwerpen zoals motivatie om te leren, sociale veiligheid op school en jeugdcriminaliteit? En naar tips over hoe je deze informatie kan toepassen in de praktijk? Ons digitale informatieboek biedt handvatten voor professionals die met jongeren werken, zoals docenten, mentoren, jongerenwerkers en pedagogen.

De tips, tools en laatste kennis komen voort uit vier jaar aan intensieve samenwerking tussen een team van meer dan 50 multidisciplinaire wetenschappers en praktijkpartners. Middels het NeurolabNL Startimpuls programma, gefinancierd via het Nationale Wetenschapsagenda programma van NWO, werkten zij aan ‘Optimale condities voor veiligheid en jongeren’.